Harrastukset

Stabijhoun on aktiivinen koira, joka rakastaa ulkona liikkumista. Sisällä koira pysyy rauhallisena, kunhan se saa päivittäin riittävästi tekemistä. Vaikka stabijhoun tarvitseekin tilaa ympärilleen, se pärjää hyvin myös kerrostalossa, kunhan sen ulkoiluntarve tyydytetään riittävällä lenkkeilyllä ja aivot pidetään aktiivisena erilaisella puuhastelulla ja harrastamisella. Erityisen tärkeää on määrätietoisesti kouluttaa stabijhoun jo pennusta asti yksinoloon kotona, jolloin vältetään eroahdistuksen syntyminen. 

Rotuna Stabijhoun on aktiivinen touhuaja ja rakastaa ulkona liikkumista. Kuva Jenna Potila

Luonnossa vapaasti liikkuessaan stabijhounin tulisi hakea paikasta toiseen säilyttäen silti kontaktin ihmiseen. Vahvan riistahajun kohdatessaan se saattaa kuitenkin lähteä omille teilleen. Stabijhounilta löytyvä riistavietti saattaa saada sen ryntäämään riistan perään kytkettynä ollessaankin. Stabijhounin erityiset kiinnostuksen kohteet ovat linnut sekä myyrät, mutta myös muut metsän eläimet saavat koiran vietit heräämään. 

Stabijhounit pitävät usein uimisesta. Kuva Mette Heinonen

Miellyttämishalunsa vuoksi stabijhoun on erinomainen ja monipuolinen harrastuskoira. Yleisiä harrastuksia ovat muun muassa koiranäyttelyt, metsästys, agility, jäljestäminen sekä tottelevaisuuskoulutus. Stabijhouneja on mukana myös pelastus- ja rauniokoiratoiminnassa.