Tulevat pentueet

The Frisian Staby Club of Finland auttaa pennun etsijöitä julkaisemalla tietoja suunnitteilla olevista ja tulevista suomalaisista pentueista alla olevassa listassa sekä auttamalla ulkomailta pennun tuomista suunnittelevia tiedon hankinnassa ja neuvomalla käytännön järjestelyissä. FSCF:n pentuelistalla julkaistaan sekä yhdistyksen jäsenten että muiden suomalaisten kasvattajien ilmoittamat pentueet, tavoitteena tarjota pennun etsijöille mahdollisimman kattava tieto tulevista pentueista.

Pentua etsiessä kannattaa miettiä mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeimpiä (esim. luonteen avoimuus, paukkuvarmuus, ulkonäkö, tietyt terveysasia, kuten lonkat, kyynärpäät, tms.) ja kysellä kasvattajilta tulevien pentueiden vanhemmista erityisesti näistä itselle tärkeistä ominaisuuksista. On myös hyvä pitää mielessä, että jokaisessa yhdistelmässä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa eikä täydellistä pentuetta ole olemassa.

FSCF:n listalla julkaistavat pentueet täyttävät seuraavat vaatimukset:

  • Pentueen on oltava rekisteröintikelpoinen Suomen Kennelliittoon: Koirarekisteriohje
  • Suomen Kennelliiton asettamat stabijhoun-rotua koskevat vaatimukset perinnöllisten vikojen ja sairauksien vähentämiseksi (ns. PEVISA-vaatimukset):
    • Vanhemmilla lonkkakuvaustulos vähintään C/C
    • Vanhemmilla pentuja enintään 21
    • Vanhemmilla kyynärtulos 0 tai 1.

Lista päivitetty:  27.5.2024

TULEVAT PENTUEET

Kesä 2024

Emä: Sandhill Chili's Dotted Desdemona FI19151/18

Isä: Brownie bounty duchesse de hedwige FI12294/22

Kennel Sandhill Chili's

Satu-Marjo Forsström, Valkeakoski

puh. 050-5119007

satu.marjo.forsstrom@gmail.com

Astutettu toukokuussa. 

Syksy 2024

Emä: Sinisuven Isadora FI26296/21

Isä: Anton DK00509/2019

Kennel Sinisuven

Supponen Elli & Eloranta Sinikka

puh. 040-5758244

elli.supponen@gmail.com / sinikka@sinisuven.fi

 

Juoksuja odotetaan alkavaksi juhannuksena. Emä Brina on terveystutkittu tuloksin lonkat B/B, kyynärät 0/0, selkä LTV0 VA0 IDD1, silmät ahyaloidea jäänne : todettu. Geenitestitulokset CD capaa, vWD vapaa, DM vapaa, CDDY 2 kopiota. Näyttelyistä tittelit FI JMVA EEJV22 EEV22. Brina on suorittanut käyttäytymisen jalostustarkastuksen. Isä Anton on tanskalainen uros. Terveystutkittu tuloksin lonkat A/A, kyynärät 0/0, geenitestitulos CD vapaa. Näyttelyistä erinomainen. Anton on suorittanut tanskassa MH-luonnekuvauksen.