Pentuelista


The Frisian Staby Club of Finland auttaa pennun etsijöitä julkaisemalla tietoja suunnitteilla olevista ja tulevista suomalaisista pentueista alla olevassa listassa sekä auttamalla ulkomailta pennun tuomista suunnittelevia tiedon hankinnassa ja neuvomalla käytännön järjestelyissä. FSCF:n pentuelistalla julkaistaan sekä yhdistyksen jäsenten että muiden suomalaisten kasvattajien ilmoittamat pentueet, tavoitteena tarjota pennun etsijöille mahdollisimman kattava tieto tulevista pentueista.
 
Pentua etsiessä kannattaa miettiä mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeimpiä (esim. luonteen avoimuus, paukkuvarmuus, ulkonäkö, tietyt terveysasia, kuten lonkat, kyynärpäät, tms.) ja kysellä kasvattajilta tulevien pentueiden vanhemmista erityisesti näistä itselle tärkeistä ominaisuuksista. On myös hyvä pitää mielessä, että jokaisessa yhdistelmässä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa eikä täydellistä pentuetta ole olemassa.
 
FSCF:n listalla julkaistavat pentueet täyttävät seuraavat vaatimukset:

 

Stabyhoun kasvattaja tai koiralle uutta kotia etsivä jätä ilmoituksesi tästä.

 

TULEVAT PENTUEET
 
Alkuvuosi 2018
Emä: Ohped Dal Aallottaren Aleida "Leida" FI28970/15
Isä: Coastal Star's December Noel "Lenni" FI10820/15
 
Forsström Satu-Marjo, Sääksmäki
puh. +358505119007
Leidan juoksut ovat alkaneet. Astutus joulukuun puolivälissä.

Leida on varsin rohkea narttu, ei pienestä hätkähdä. Erittäin sosiaalinen ja rempseä pakkaus. Lonkat A/A, kyynärät 0/0. Leida is very social and brave girl. She loves to run in forests and do things with family. She also does rally obedience, agility and nosework. Waiting for her heat start in october/november. Uros on Coastal stars December noel. Lenni on reipas ja iloinen, perhettään rakastava koira, joka myös käy metsällä. Lonkat B/B, kyynärät 0/0. Lenni is social and happy and loves his family. He also goes hunting.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Alkuvuosi 2018
Emä: Coastal Stars Bunny Hop Joke "Peppi" FI47934/13
Isä: Coastal Stars Edgy Sirius "Nova" FI15585/16
 
Kiviniemi Veera, Liminka
puh. 0451205065
Pentueen emä Peppi on rauhallinen ja iloinen narttu. Rakastaa kaikkia vieraitakin ihmisiä ja koiria ikään sekä kokoon katsomatta. Harrastamme mm. Mejää ja hajuerottelua. Riistaviettinen. Näyttelyistä Sert.

Pentueen isä Nova on ulospäinsuuntautunut, aktiivinen ja miellyttämishaluinen koira, joka on innolla mukana kaikessa ja tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten ja koirien kanssa. Nova on helposti vapaana pidettävissä. Novalla on näyttelyistä SERT ja se on kilpaillut Rally-Tokossa.

 

 

 

Uutta kotia etsivät
 
Tällä hetkellä ei ole uutta kotia etsiviä koiria.
 
 
Stabyhouneja kasvatetaan Suomen lisäksi mm. Hollannissa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja USA:ssa. Pennun tuominen ei ole mahdottoman vaikeaa, vaikkakin hieman järjestelyjä ja esim. tuontimääräysten tarkistamisen se edellyttää. Pentueen valintaan ja tuontiin liittyvissä kysymyksissä autamme mielellämme. Tuontipentujen osalta yhteyshenkilönä toimii Kati Kettunen (kati.kettunen ( at ) carpentum.fi.)