Pentuelista


The Frisian Staby Club of Finland auttaa pennun etsijöitä julkaisemalla tietoja suunnitteilla olevista ja tulevista suomalaisista pentueista alla olevassa listassa sekä auttamalla ulkomailta pennun tuomista suunnittelevia tiedon hankinnassa ja neuvomalla käytännön järjestelyissä. FSCF:n pentuelistalla julkaistaan sekä yhdistyksen jäsenten että muiden suomalaisten kasvattajien ilmoittamat pentueet, tavoitteena tarjota pennun etsijöille mahdollisimman kattava tieto tulevista pentueista.
 
Pentua etsiessä kannattaa miettiä mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeimpiä (esim. luonteen avoimuus, paukkuvarmuus, ulkonäkö, tietyt terveysasia, kuten lonkat, kyynärpäät, tms.) ja kysellä kasvattajilta tulevien pentueiden vanhemmista erityisesti näistä itselle tärkeistä ominaisuuksista. On myös hyvä pitää mielessä, että jokaisessa yhdistelmässä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa eikä täydellistä pentuetta ole olemassa.
 
FSCF:n listalla julkaistavat pentueet täyttävät seuraavat vaatimukset:

 

Stabyhoun kasvattaja tai koiralle uutta kotia etsivä jätä ilmoituksesi tästä.

 

TULEVAT PENTUEET
 
Syntyneet elokuu 2019
Emä: Coastal Stars Bolero Jeanke "Milli" FI47936/13
Isä: Sinisuven Fernando "Kassu" FI48368/16
 
Forsström Satu-Marjo, Sääksmäki
puh. +358505119007
Emä HeJW-14, V-15, Hew-16 Coastal Stars Bolero Jeanke "Milli" B/B, 0/0, ei perinnöllisiä silmäsairauksia, vwd kantaja, Cds vapaa. Isä C.I.E., LTmva, JV-17, PMJV-17, PMV-17, BeneluwV-18, MV-18 Sinisuven Fernando "Kassu" A/A, 0/0, puhdas selkä, ei perinnöllisiä silmäsairauksia, vWd vapaa, CDs vapaa. Sukusiitosprosentti 4. Sukupolvella 0.00%. Milli on ultattu tiineeksi ja pentujen odotetaan syntyvän alokuussa.  

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Lokakuu 2019
Emä: Anortositts Ditske "Fia" FI48737/17
Isä: Sandhill Chili's Amoroso Aarke "Elmo" FI34223/16
 
Heinonen Taija, Rauma
puh. +358 44 9762019


 


Sandhill Chili's Amoroso Aarke "Elmo" A/A, 0/0, VA0 LVT0, CD ja VWD vapaa, ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia. LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA LTJV-18 Anortositts Ditske "Fia" B/B, 0/0, VA0 LVT0, CD ja VWD vapaa. Yhdistelmän sukusiitosprosentti 0,00 % neljän sukupolven mukaan. Fia on todettu tiineeksi ja pentujen odotetaan syntyvän lokakuussa.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Alkuvuosi 2020
Emä: Liebe-Lobke Jiska Ut It Griene Hert "Manda" FI46145/17
Isä: Sandhill Chili's Amoroso Asmes "Luxi" FI34227/16
 
Forsström Satu-Marjo, Sääksmäki
puh. +358505119007


 


Manda on iloinen, avoin ja erittäin miellyttämisenhaluinen narttu. Mandalla ei ole minkäänlaisia ääni- tai paukkuarkuuksia ja se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Vieraita ihmisiä kohtaan Manda on alkuun varauksellisesti, mutta hyvin pian siitä saa ylimmän ystävän. Lonkat B/B, kyynärät 0/0, selkä puhdas (LTV0, VA0), ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, CDS terve, vwd kantaja. Lisäksi Manda on suorittanut kennelliiton luonnestin ja on liettuan muotovalio. Uroksena on Luxi, Sandhill Chili’s Amoroso Asmes. Lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä puhdas (VA0, LTV0), ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia, CDS terve, vwd kantaja. Luxi on reipas ja avoin uros, joka rakastaa kaikkia. Luxilla ei ole ääni- eikä paukkuarkuuksia. Luxin kanssa harrastetaan mm. Vepeä, jossa se on kilpaillut ALO1 tuloksen arvoisesti. Luxi on useamman maan muotovalio ja suorittanut kennelliiton MH-luonnekuvauksen. Juoksuja odotetaan joulu-tammikuussa.

 

 

 

 

Uutta kotia etsivät
 
Tällä hetkellä ei ole uutta kotia etsiviä koiria.
 
 
Stabyhouneja kasvatetaan Suomen lisäksi mm. Hollannissa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja USA:ssa. Pennun tuominen ei ole mahdottoman vaikeaa, vaikkakin hieman järjestelyjä ja esim. tuontimääräysten tarkistamisen se edellyttää. Pentueen valintaan ja tuontiin liittyvissä kysymyksissä autamme mielellämme. Tuontipentujen osalta yhteyshenkilönä toimii Kati Kettunen (kati.kettunen ( at ) carpentum.fi.)